woensdag 13 mei 2015

Avonturenklas: dag 3


De tweede nacht verliep rustiger. Om elf uur waren de eersten stil en om half acht was er terug leven in ons huisje Malperthuis.
Opnieuw was er een stevig ontbijt. Vandaag stond op het programma: boogschieten, touwparcours, speleo en de death ride. Het vijfde en het zesde leerjaar kregen de activiteiten in een andere volgorde. Wij begonnen met het boogschieten.
Daarna was het  - eindelijk - tijd voor het touwenparcours. Het was een heel gedoe om het harnas aan te krijgen en alle riempjes op de juiste manier aan te spannen. We kregen uitleg over hoe we ten alle tijde veilig moesten omgaan met onze levenslijn en daarna mochten we vetrekken. Hoog in de bomen was er een parcours voorzien waarmee je van boom tot boom kon slingeren, klimmen, stappen, ... De dappersten en sportiefsten vertrokken onmiddellijk en in een mum van tijd bereikten zij de hoogste en moeilijkste plaatsen. Anderen waren wat voorzichtiger. Velen overwonnen hun angst. Sommigen hadden hoogtevrees en kozen voor het lage parcours.
Om twaalf uur was het tijd voor het middagmaal: aardappelen, appelmoes en krokante kipfilet met een appel als dessert.
Opnieuw in het harnas gehesen, waagden de meeste kinderen zich aan de death ride.
En toen waren Rik en Katleen er en was het tijd om terug naar school te vertrekken... We hielden de vakantiesfeer nog eventjes vol op de bus want we hebben veel samen gelachen en gezongen.

3 opmerkingen:

Printfriendly