dinsdag 23 juni 2015

Schoolslapen



Rond 19u kwamen kinderen en ouders de turnzaal binnen gewapend met matrassen, dekens en slaapzakken.



Nadat iedereen een plaatsje gevonden had en in de mate van het mogelijke een knus nestje gemaakt had voor de nacht gingen we nog even buiten spelen. Onder het toeziend oog van de juffen werden de gewone spelletjes van tijdens de schooldag werden gespeeld maar dit keer in pyjama.






Daarna verzamelden alle kinderen zich in de eetzaal waar ze een drankje en een hapje kregen. Het zachte weer nodigde uit om nog even buiten te spelen.


De slaapzaal werd tijdelijk omgetoverd in een filmzaal en we keken samen naar de film van het schoolfeest. Er werd meegezongen en meegedanst. Iedereen vond het fijn om zichzelf op het podium te zien.



Daarna was het onverbiddelijk tijd om te gaan slapen. De juffen hielden om de beurt de wacht en om 00u15 was in de zaal alleen nog diepe ademhaling en hier en daar wat gesnurk te horen. Om 5u30 begon het eerste geroezemoes en om 6u30 was zo goed als iedereen wakker. Tanden werden gepoetst, haren gekamd en slapers uit de ogen gewassen.

Juf Sara verzorgde de ochtendgymnastiek. Die was best wel pittig voor de spieren!


Daarna was het tijd voor een uitgebreid gezond ontbijt.




De kinderen mochten heel lang buiten spelen. Om 10u was het tijd voor de klaswissel. Alle kinderen gingen les volgen in de klas van volgend schooljaar. Zo leerden kinderen en juffen elkaar al wat beter kennen.

Om 11u50 kwam een stoet ouders aan de schoolpoort de spullen van het schoolslapen ophalen. Ik vermoed dat iedereen die namiddag of avond heel wat slaap in te halen had!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly