woensdag 30 mei 2018

Smaakklassen. Dag 1.

Wat waren wij aangenaam verrast toen we eind mei plots een telefoontje kregen van  Eline van Lekker Oost-Vlaams. Of we niet alsnog geïnteresseerd waren om met het 5de en het 6de leerjaar op smaakklassen te gaan? Natuurlijk waren we dat, het was een prijs ter waarde van €5000!

We waren vorig schooljaar erg teleurgesteld geweest toen we net naast de eerste prijs grepen. We hadden er zo hard voor gewerkt. (KIJK MAAR) En omdat er dit schooljaar geen echt mooie projecten waren ingediend, mochten wij alsnog gaan. Joepie!



Zo kwam het dat 2 juffen en 40 kinderen die woensdagmorgen met een valiesje op de bus stapten.
Onze eerste stop was Fruitsappen Verhofstede in Eksaarde, waar Linda ons door de appel- en perenbomen gidste.


We mochten picknicken in de boomgaard (maar vergaten foto's te nemen) en we kregen uiteraard enkele verfrissende proevertjes.



Daarna trokken we verder richting Lokeren naar geitenboerderij ’t Eikenhof. Peter en Monique van de geitenboerderij trokken alle registers open om er een super toffe en leerrijke namiddag van te maken. 
We mochten daar geitjes knuffelen, geitjes melken, geitjes voeren, geitenkaas maken en proeven, dieren tekenen, het pierlepijnspel spelen, een geitenmelkijsje eten (mmmmm!) en nog veel meer!








Daarna reden we naar Na deze geanimeerde namiddag reden de leerlingen naar de jeugdherberg in Laarne. We installeerden ons en aten lekkere frietjes met stoverij.



Daarna speelden we een smaakspel waarbij we nog meer leerden over (gezonde) voeding. En dan was er tijd om te spelen op het immense domein.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly