woensdag 20 november 2019

Een verhaal voor de 3de kleuterklas: het verslag van de kinderen

Dit schreef Emma over deze activiteit

We hebben echt iets heel super leuk gedaan in november. We moesten een verhaal schrijven voor het derde kleuterklas.
Het woordje buren moest er één keer in voorkomen. Er mocht natuurlijk een vleugje fantasie in voorkomen. Het was echt super leuk om het verhaal te verzinnen en het verhaal voor te lezen.Helaas konden we niet voor alle kleuters van het derde kleuterklas ons verhaal voorlezen. We waren in drie groepen verdeeld. Maar we konden het helaas maar voor twee groepen voorlezen. We konden helaas niet langer blijven want het was woensdag en moesten naar huis. Het was ook leuk om te zien dat de kleutertjes het ook leuk vonden.

Dit schreef Aadi

Hoi ik ga praten over de leeropdracht voor het derde kleuterklas lees je met ons mee.
Het vijfde leerjaar moest een verhaal schijven,typen en kleuren en wij vonden dat wel leuk. De derde kleuterklassers waren super leuk. Zij vonden het verhaaltje ook super leuk. Jammer dat het een halve dag . Maar het was zo leuk het leek wel een uurtje . Elke seconde was leuk. En juf Petra was en is een super leuke maar natuurlijk zijn alle juffen leuk .De kinderen zijn super schattig . Ik wil echt elke dag naar daar .
Ik tel elke seconde voor hun peter te zijn.

Dit schreef Niels

Iedereen moest een leuk en spannend verhaal schrijven.Daarna moesten we het voorlezen aan de kinderen van het derde kleuterklas.Sommige verhalen waren heel lang en sommige waren dan kort.

Dit schreef Zahra

Ik vond de illustraties tekenen het leukste. Het schrijven vond ik ook leuk maar na even kon ik niet echt meer iets verzinnen. Toen we naar de kleuters gingen had ik echt zin in het voorlezen maar stiekem was ik wel een beetje zenuwachtig. Onze klas werd in groepjes verdeeld en dan kwam er elke keer een ander groepje bij ons. De kleutertjes vonden de verhalen super leuk. We hebben ook tijdens de speeltijd met de kleutertjes gespeeld. Tijdens de speeltijd kwamen er ook nog andere kindjes bij ons,ze waren echt super,leuk en schattig. Na even moesten we weer terug naar onze school maar ik wou daar nog blijven. Ik denk wel dat iedereen deze dag leuk vond.

Dit schreef Lana



We mochten ons eigen verhaal schrijven voor het derde kleuterklas. En dat was best moeilijk. Daarna mochten we tekeningen maken zodat de kleintjes het iets beter konden mee volgen . En dan moesten we het ook nog typen en dat was wel leuk. Omdat we dan op de iPad mochten en dat was leuk. Toen ons verhaal klaar was gingen we naar het derde kleuterklas. Om ons verhaal te vertellen. Ons klas werd verdeelt in drie groepen. En het derde kleuterklas ook natuurlijk. De drie groepen van onze klas gingen elk in een andere ruimte zitten omdat we dan niet gestoord werdenDoor de anderen. En het derde kleuterklas kwam per groep bij één van onze groepen. We vertelde elk ons verhaal per groep. We schoven door met groepen zodat we hoopte dat we elke groep ons verhaal zouden kunnen vertellen maar helaas hebben we een groep niet gehad. Dat was jammer maar de kinderen van het derde kleuterklas hebben er van genoten.

Dit schreef Brent

Eerst moesten we met de hand schrijven en typen. Bij het typen had ik veel ideeën dus het was een beetje anders. Dan voorlezen, dat was leuk . Ik was wel zenuwachtig omdat ik dacht dat het niet leuk ging zijn. Het was wel vervelend dat we dicht bij de wc zaten. Er moesten opeens wel 4 kinderen naar de wc en dat was storend. Het leukste deel was als de bel ging dan konden we spelen met de kleuters. Het was grappig doen ze verstoppertje wilden spelen. Ze zaten allemaal opgepropt achter een bankje. Als we weer naar binnen gingen was het aan de volgende. Er waren drie groepen en het was woensdag dus veel tijd hadden we niet. Er was maar tijd voor 2 groepen.

Dit schreef Nastiya
Woensdag 22 november gingen we gaan voorlezen in de derde kleuterklas.
We moesten eerst ons verhaal schrijven en dan in Google documenten typen.
We werden in paar groepen verdeeld. Wanneer er één groep van kleutertjes kwamen mochten ze een plekje kiezen, dan begonnen we om de beurt voor te lezen. Wanneer er 20 minuten voorbij waren, gingen de kleutertjes door naar de volgende groep.
We hadden ook veel mooie illustraties, die moesten we dan in het midden leggen.

Het werd speeltijd en toen gingen we met de kleutertjes spelen, na de speeltijd gingen we weer voorlezen.
Na de speeltijd hadden we weer een nieuw groepje, op het einde van alle verhaaltjes kozen de kleutertjes de beste.

Het verzinnen van het verhaal en typen, tekenen was niet gemakkelijk, maar we hebben het heel goed gedaan. Heel leuk dat we die opdracht hadden gekregen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly